Weelruitersdag 28 maart

28 maart is het weer zo ver: de 2e editie van de Weelruitersdag! We hebben weer diverse activiteiten op en om het paard georganiseerd. Zo kun je een dressuurclinic volgen van Dominique Filion, of een springclinic van Michel Hendrix! Daarnaast hebben we dit jaar de mogelijkheid om een les te volgen in grondwerk. Verder hebben we weer een keuk strodorp bij elkaar gebracht, dus ook zonder paard is het leuk om langs te komen. 

Dressuurclinic Dominque Filion
De dressuur clinic wordt gegeven door Dominique Filion. De clinic wordt gegeven in groepen van twee en zal ongeveer 45 minuten duren. De kosten voor leden zijn €25,- per combinatie en voor niet leden €35,-. 

Momenteel heeft Dominique 10 paarden in training staan, van jonge paarden tot en met Grand Prix niveau. Recent reed Dominique haar merrie Frida K nog naar een internationale overwinning met een dikke 78,845% in de Prix st. George Freestyle te CDI Lier.
Daarnaast geeft ze dagelijkse begeleiding aan een U25 leerling die ook met haar paarden bij Dominique op stal staat. Zelf wordt ze altijd door haar moeder begeleid en heeft ze bij veel verschillende Duitse instructeurs getraind waaronder; Kochel (vader en zoon), Dr. Ulf Moller, Hartmut Lammers en daarnaast heeft ze vele jaren bij Anky van Grunsven gelest. En om de puntjes op de ‘i’ te zetten rijd ze regelmatig clinics bij Grand Prix juryleden. Door de jaren heen heeft ze zo ook haar eigen rij methode ontwikkeld.
 
Eigen woorden van Dominique: “Voor mij staat voorop dat er met veel gevoel en respect met het paard gereden wordt en waar de liefde voor het dier voorop staat. Ik hou van schoonheid en een duidelijke, eerlijke manier van rijden.”
 
Op de vraag wat is je grootste succes? Antwoord ze “Mijn grootste succes… jeetje ik vind het nog steeds erg tof dat ik 9 EK’s heb gereden (met 8 verschillende paarden), daar ben ik zeker niet slechter van geworden. Mijn internationale overwinning in Lier was erg leuk maar 71% rijden in de GP met Dastan ook. Ik heb heel veel mooie overwinningen gehad waar ik trots op ben. Maar ik heb vooral heel veel plezier in het rijden!”

 
Haar doel voor de komende tijd is goed Grand Prix rijden met Dastan en Frida K en nog meer internationale overwinningen! Verder vooral heel veel plezier hebben met de paarden en mensen laten genieten van paardrijden met gevoel want dat is het mooiste wat er is!

Springclinic Michel Hendrix
De springclinic wordt gegeven door Michel Hendrix. De clinic wordt gegeven in groepen van maximaal drie combinaties. De kosten voor leden zijn €15,- per combinatie en voor niet leden €25,-.   

Grondwerk (communicate en gedrag) Sylvána Kranendonk - van der Pluijm
De clinic wordt gegeven in groepen van 4 en zal ongeveer anderhalfuur duren. De kosten voor leden zijn €20,- per combinatie en voor niet-leden €25,-. 

“Wanneer je de tijd neemt om de basis goed aan te leren, dan zullen de volgende stappen sneller gaan”. De focus ligt op rust, timing, het behouden van respect voor de eigen ruimte, een optimale samenwerking, een duidelijke- en paard vriendelijke communicatie en de balans. De clinic is voor iedereen, want een goede basis en plezier is voor ieder paard en voor iedere eigenaar belangrijk!

Heb jij problemen op gebied van grondwerk met je paard? Loopt jouw paard je vaak voorbij, is hij drammerig, angstig of heeft hij een gebrek aan het respect voor jouw persoonlijke ruimte? Of misschien vind je jouw paard wel moeilijk te motiveren in het grondwerk en zou je jouw paard graag wat voorwaartser willen krijgen? 

Ook wanneer het grondwerk al goed gaat, maar je graag samen met je paard aan de slag wilt met uitdagende grondwerkoefeningen, zoals het correct onder plaatsen van de achterhand of misschien zou je bijvoorbeeld graag willen gaan werken aan schouder binnenwaarts vanaf de grond. Of loopt jouw paard vaak op de binnen- of buitenschouder en wil je graag je paard helpen om zijn gewicht hier vanaf te halen? Dan is deze clinic misschien wel iets voor jou! 

 

 

 

 

 

Inschrijfformulier

Paard
Pony

Dressuurclinic Dominique Filion
Springclinic Michel Hendrix
Clinic Grondwerk

Ja
Nee