Vrijwilligers

Zoals vele andere verenigingen zijn ook wij afhankelijk van vrijwilligers. Deze mensen (lid of geen lid) zetten zich het hele jaar door in om onze evenementen tot stand te laten komen. Een groep mensen waar wij als vereniging ontzettend blij mee zijn.

Helaas is deze groep niet onuitputbaar. Als vereniging hebben wij meer dan 200 leden, maar lang niet zoveel vrijwilligers om ieder evenement weer in te zetten. Erg jammer, want:

Zonder vrijwilligers, geen wedstrijden

Wij zijn als vereniging daarom ook altijd opzoek naar nieuwe vrijwilligers! Het opgeven als vrijwilliger is vrijblijvend, maar we verwachten wel jouw inzet en motivatie. Opgeven kan via het inschrijfformulier onderaan deze pagina!

Vrijwilligers-taken

Bar medewerker

Sta jij enkele uurtjes achter de bar om alle deelnemers en bezoekers te voorzien van een drankje en een lunch? Of de bevoorraading van de jury's en andere vrijwilligers? 

Ringmeester

Als ringmeester zorg jij voor een goede doorstroom in het wedstrijdprogramma. Je houdt de startlijst bij en zorgt ervoor dat de juiste combinaties op de juiste tijd aan start komen. Ook ben jij flexibel, en kun je wijzigingen feilloos doorvoeren met effectieve communicatie naar de jury en de ruiters.

Speaker

Ben jij die enthousiasteling die met een fijne stem heel de wedstrijd aan elkaar praat? Jij zorgt voor een fijne sfeer rondom de zenuwachtige ruiters, draai je een lekker muziekje tussendoor, en houd je iedereen op de hoogte van de uitslagen.

Parcourshulp

Er is geen betere plek in het parcours om naar het springgeweld te kijken! Als parcourshulp leg je de afgetikte balken tijdig terug op de hindernis, en help je met het ophogen en ombouwen van het parcours tussendoor de rubrieken. 

Schrijvers

Met een plek naast de jury noteer jij tijdens springwedstrijden de fouten en de tijden, en tijdens de dressuurwedstrijden vul je de cijfers en het jurycommentaar in op het protocol. Een leerzame taak waar je ook van dichtbij van de sport kan genieten.

Op- en afbouwploeg

Voordat de wedstrijd tot stand komt meot er natuurlijk wel het een en ander opgebouwd worden, en nadien weer opgeruimd. Het plaatsen van de sponsorborden, het parcours of de dressuurring, vele handen maken licht werk! Rijd jij vaak mee tijdens de wedstrijden en heb je de dag zelf dus geen tijd om te helpen? Meld je dan aan voor deze functie! Zo kun je toch je steentje bijdragen, én deelnemen aan de wedstrijden.

Een overzicht van onze activiteiten vind je op de pagina “Activiteiten 2024”

Opgaveformulier vrijwilligers

Bar medewerker
Ringmeester
Speaker
Parcourshulp
Schrijver
Op- en afbouw