Lessen

Lessen in groepsverband is erg leuk om te doen. Je leert je mede-clubgenoten beter kennen en het is altijd gezellig. Na de les kun je eventueel nog na kletsen in “'t Juweeltje”, de kantine van de vereniging. Bij de Weelruiters zijn er volop mogelijkheden om aan de clublessen mee te doen. De lessen duren drie kwartier en er wordt gereden met minimaal 2 en maximaal 6 ruiters. De vereniging heeft op het terrein van de familie Huige aan de Ambachtsherendijk de beschikking over een grote 65 x 25 meter buitenbaan. Als het weer te slecht is om buiten te rijden dan kunnen we gebruik maken van de binnen manege.

De lessen worden verzorgd door instructeurs in bezit van een diploma en rijervaring. Zij leren je hoe je je pony / paard los maakt en gymnastiseert. Er wordt dressuurmatig les gegeven, maar ook het springen komt volop aan bod door te werken met balken en sprongetjes op verschillende niveaus.
Niet alleen de pony’s en paarden worden gegymnastiseerd. Ook de ruiters worden lekker soepel gemaakt met diverse gymoefeningen te paard. Door gebruik te maken van verschillende spelvormen wordt gewerkt aan een onafhankelijke zit en een goede balans.
De verenigingslessen zijn een prima voorbereiding om veilig te leren rijden en controle over je pony / paard te houden. Ook zijn de lessen zeer geschikt om toe te werken naar wedstrijden.
Een paar maal per jaar worden er oefenspring wedstrijdjes op alle niveaus georganiseerd en komt het oefenen van dressuurproeven aan bod. Voor ruiters die deelnemen aan de clublessen is deelname gratis.


De lessen vinden plaats op donderdagavond:

 
DONDERDAG (om de week)

Instructie: Marit Huige - marit_pv@hotmail.com

Aandachtspunten als je clublessen volgt:
De instructrices staan altijd op de bovenstaande dagen voor de ruiters klaar en regelen onderling vervanging. Het is wel zo attent dat je tijdig je lessen afmeldt als je niet kunt komen.

Wanneer een ruiter een geplande les niet kan deelnemen is het zijn/haar eigen verantwoordelijkheid deze les in te halen indien gewenst. Er wordt geen geld teruggegeven, noch is het de verantwoordelijkheid van de instructrice om een nieuwe lesmogelijkheid te creëren.